Antoniusklooster

Typering: transformatie schoolgebouw
Oplevering: in uitvoering
Locatie: Standdaarbuiten
Opdrachtgever: De Haas beheer en exploitatie

Antoniusklooster is de naam die de Bed & Breakfast gaat krijgen. De Bed & Breakfast wordt ontwikkeld in de oude school aan de St. Janstraat te Standdaarbuiten. De oude school werd opgedeeld en verkocht in drie delen. Een groot deel van de oude school wordt gesloopt en wordt vervangen door vier sociale huurwoningen. Het deel dat bewaard en gerenoveerd wordt, op de hoek van de St. Janstraat en het Pastoor Coolenplein, zal worden getransformeerd in de Bed & Breakfast ‘Antoniusklooster’.

Exterieur

De voorgevel aan de straatzijde van het Pastoor Coolenplein wordt minimaal aangepast en behoud het oorspronkelijke aanzicht zoals de school er in de jaren vijftig uit heeft gezien. In de achtergevel zal er nieuw dakoverstek onstaan door het oude dak van de school te hergebruiken. Door de plafonds eruit te slopen zullen de oorspronkelijke robuuste houten dakspanten in het zicht komen.

Interieur

Het interieur zal op de begane grond bestaan uit een grote algemene kamer met open haard en grote fauteuils, een kamer in het verlengde van het overstek aan de achtergevel en een grote keuken waar kookworkshops gevolgd kunnen worden. De eerste verdieping zal bestaan uit vier ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer.