zolder transformatie deel 1

Woonhuis Anja & Ray

Typering: Woonhuis, totaal verbouwing
Oplevering: in uitvoering
Locatie: Zandvoort
Opdrachtgever: Anja en Ray
Aannemer: Jakub Chotowicki

Het woonhuis van Anja en Ray was door de jaren heen meerdere malen verbouwd. Het resultaat was een woning met veel oppervlakte zonder samenhang. De wens van de opdrachtgever was dan ook om er één samenhangend geheel van te maken.
Omdat het pand werd aangemerkt als bepalend stadsbeeld mocht er aan de straatzijde niet of nauwelijks een verandering worden gemaakt. Aan de voorgevel zijn daarom slechts kleine aanpassingen gemaakt en zijn de uitbreidingen aan de achterzijde van het pand ontworpen. De dakkapellen zijn vervangen en zijn in de nieuwe situatie iets groter geworden om voldoende stahoogte op de zolderverdieping te creëren. De dakkapellen hebben aan drie zijden glas waardoor er aan de ene kant uitzicht is richting zee en aan de andere kant uitzicht richting de duinen.
Omdat de opdrachtgevers graag veel daglichttoetreding in hun nieuwe huis wilde is er in de aanbouw een grote glazen pui ontworpen. Ook is er veel gebruik gemaakt van daklichten. Zo heeft de entree en de overloop allebei een groot daklicht gekregen.

In uitvoering

Het project is goedgekeurd door de gemeente Zandvoort en wordt verbouwd. Gedurende het gehele bouwproces tot en met oplevering is Pellis Architectuur betrokken en ontzorgt de opdrachtgever waar mogelijk. Door periodiek overleg met de aannemer en opdrachtgever blijft de voortgang inzichtelijk en kan er bij een wijziging snel geschakeld worden om tot het gewenste resultaat te kunnen komen.
Naar verwachting zullen de opdrachtgevers in juni van hun nieuwe huis kunnen gaan genieten.